会社概要
COMPANY

弥生焼酎は大正11年に川崎タミ(名瀬市名誉市民第1号)が創業しました。創業月である3月に由来し、会社名、銘柄名を共に”弥生”としています。
その後、新納政吉に技術指導を受け昭和初期まで黒糖から造る焼酎と泡盛を販売、戦前戦後の原料が入手困難な時はソテツ、椎の実などの食物から焼酎を造りました。
昭和20年代から黒糖を使用した焼酎が造られ、今日4代目川崎洋之が社長を引き継いでおります。
Yayoi Shochu was founded by Tami Kawasaki (the first honorary citizen of Naze City) in 1922. Derived from the founding month of March,
both the company and brand are named "Yayoi".
Under technical supervision by Masakichi Shinno, it was produced and sold as shochu and awamori made from brown sugar until the early Showa period.
During and after World War II, when the whole country was lacking in food and materials, cycads and castanopsis were used as a substitute.
Since 1945, shochu was made from brown sugar, and today, techniques and traditions were passed down to Hiroyuki Kawasaki, the 4th generation president.
商号Corporate Name
合資会社 弥生焼酎醸造所
Yayoi Shochu Brewery Co.
代表取締役Representative Director
川崎 洋之
Hiroyuki Kawasaki
設立Founded
大正11年3月
March, 1922
資本金Capital Stock
400万円
4,000,000 yen
年間製造量Annual Production
1,000石
approx. 180,000L
所在地Location
〒894-0006 鹿児島県奄美市名瀬小浜町15-3
15-3 Naze Kohamacho, Amami-shi, Kagoshima-ken 894-0006, Japan
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連絡先Contacts
TEL / 0997-52-1205
FAX / 0997-53-3359
※迷惑メール対策のため「@」は全角となっております。
蔵見学に来ませんか?
弥生焼酎醸造所では蔵の見学ツアーを行っており、ここでしか買えないお酒もあります。詳しくは下記よりお問い合わせください。
The Yayoi Shochu Brewery offers tours of the brewery at any time. For more information, please contact us through the inquiry form below.
奄美ならではの黒糖焼酎を味わってみませんか?
贈り物にぴったりなセットや日々の愉しみとしての焼酎など、様々なアイテムをご用意しています。弥生焼酎の美味しさを一度ご賞味ください。
We have various products that will enrich our daily life and are suitable as a gift for your family and friends. Please try one and start your tour of Yayoi Shochu.